11 Haziran 2016 Cumartesi

Vakif Dernek Mekanlari - Charity Shop

Merhaba,

Bu gün sizlere İngiltere'deki derneklerden ya da onların tabiri ile Charity Shoplardan bahsedeceğim. Dernek deyince hemen aklımıza Türkiye'deki dernekler gibi dernekler gelmesin. 

Ne yazık ki Türkiye'de iki çeşit dernek türü mevcut.Bunlardan biri gerçekten işlerini hakkıyla yapan dernekler diğeri ise farklı isimler ve konular üzerine kurulup kumar oynatan dernekler. İngiltere'deki dernekler ise gerçekten kamu yararına çalışmakta.

İngiltere'ye ilk geldiğimde bir süre dil dolayısıyla iş bulamayınca eşimin önerisi üzerine Camden Town'daki Canser Research(Kanser Araştırma Vakfı)'da çalışmaya başladım bu süre zarfında hem dilimi geliştirdim hemde kültürlerine aşinalığım arttı. Bana dil ve kültür açısından oldukça yararı dokunduğu gibi sağlam arkadaşlıklar ve iş başvurularımda geçerli referanslar edindim.

Çalıştığım derneğin işleyişi şöyleydi. İnsanlar gereksinim duymadıkları eşyalarını(giyim, ev eşyası,kitap,cd vs...) bu tür derneklere bağışlıyorlar bunun sonucundan yapılan satışlar düzeyinde vergiden muafiyeti alıyorlar.Vakıf ise bunları kalitesine göre fiyatlandırıp uygun fiyatlarla satıyor. Ayrıca vakıflarda çalışmak genelde gönüllülük esasına dayanıyor haliyle vakıfın gideri minimum seviyeye çekiliyor.

Peki kimler çalışıyor bu vakıflarda bedavaya:
1-Öğrenciler
2-Dilini geliştirmek isteyenler
3-Emekliler
4-Vaktini hayır işlerini ayırmak isteyen varlıklı insanlar... 

Bu kadar anlatımdan sonra isterseniz şimdi de videomuzu izleyelim.  


Lütfen kanalımıza üye olmayı facebooktan beğenmeyi unutmayalım ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder